YIT - STEIN2

Bernoláková 3,
811 07 Bratislava (Pozsony)

+421 948 687 667

Hé - Pé: 07:30- 15:30

Szombat: 07:30 - 12:30
Vasárnap: Időpont egyeztetés által

Anális repedések kezelése

(beleértve a szülés utáni anális repedéseket is)

Az anális repedés a nyálkahártya repedése az anális csatorna disztális részén

(közvetlenül a végbélnyílásban). Ez a végbél egyik legfájdalmasabb betegsége.

A végbélrepedés leggyakoribb tünetei a vérzés, az égő és szúró nyilaló fájdalom. Az anális repedések kialakulásának oka a kemény széklet vagy éppen ellenkezőleg, a visszatérő hasmenés, azonban okozhatja stressz, ülőmunka de leggyakrabban közvetlenül a szülés után következik be. Erős, nem enyhülő fájdalom és vérzés következik be széklet esetén a megnövekedett nyomás miatt. Ezért minden széklet után hegecske vagy repedés alakul ki újra és újra.

A végbélrepedés diagnosztizálása és kezelése nagyon igényes és tapasztalt proktológust követel. Gyakran találkozunk olyan betegekkel, akiket korábban rosszul diagnosztizáltak, és problémáik valódi oka az anális repedés volt. Ha Ön is megoldást keres a végbélrepedésre, ne habozzon kapcsolatba lépni velünk. Ez esetekben elengedhetetlen egy valóban tapasztalt proktológus időben felismert diagnózisa.

A krónikus végbélrepedés (anális fiszúra) nem megfelelő kezelése a végbélnyílás kóros elváltozásaihoz vezethet, mint például hegek vagy szövetszaporulatok. Az anális repedéseket akutra és krónikusra osztjuk. Az akut végbélrepedés a nyálkahártya sérüléseként nyilvánul meg, és 6 héten belül spontán gyógyul. A krónikus hasadék hosszabb ideig fennáll, és kezelés nélkül általában nem gyógyul meg. Széklet esetén nagyon fájdalmas.

Anális repedés kezelése

Ami a kezelést illeti, nagyon fontos már a kezdetektől fogva elkezdeni, hogy az ne haladjon krónikus stádiumba. Csapatunk része farmakológusunk, akivel együttműködve megtervezzük a végbélrepedés kezelését speciális rektális kenőcsökkel. Ezek hatására a végbélzáró izom ellazul és a szövetek gyógyulásának megkezdéséhez vezet.

Tapasztalataink és a kezelt pácienseink ezrei alapján biztosítjuk, hogy rektális kenőcseink kombinációival garantáljuk az anális repedések akár 90% -os gyógyulását mellékhatások nélkül.

Rádiófrekvencia

Amikor a végbélrepedés már nem reagál a fent leírt ajánlott kezelésünkre, a betegnek rádiófrekvenciát ajánlunk. Ez a módszer eltávolítja a repedés körüli krónikus szöveteket, amelyek megakadályozzák a gyógyulást. Ezt az eljárást helyi érzéstelenítésben hajtjuk végre. Nem igényel előkészületet, és csak 15 percet vesz igénybe. Az eljárás után a beteg problémamentesen hazamehet. Nagyon fontos azonban, hogy egy tapasztalt proktológusra bízza magát. Klinikánkon 99,99% -os sikeraránnyal büszkélkedhetünk. Nagyon óvatosan, fájdalommentesen és általános érzéstelenítés (anesztézia) nélkül végezzük, ami a krónikus végbélrepedés gyors gyógyulásához vezet.

Ki kell emelnünk, hogy a műtéti kezelés az 1990-es évek közepéig egykor a krónikus végbélrepedések kezelésének leggyakoribb megoldásnak viszonyult. Mindazonáltal minden műtéti technika az első-második fokú posztoperatív inkontinencia potenciális kockázatával jár (vagyis a gáz vagy laza széklet fenntartásával kapcsolatos problémákkal). Ezért klinikánkon minden lehetséges kezelést elvégzünk az ilyen műtét megelőzése érdekében, tartós sikerrel és mellékhatások nélkül.

A végbélrepedés kezelése mellett a pozsonyi proktológiai szakrendelésünk egyéb proktológiai szolgáltatások széles skáláját nyújtja, például aranyér, végbélsipoly és még sok más kezelését.

REFERENCIÁK

Ügyfeleink véleménye