YIT - STEIN2

Bernoláková 3,
811 07 Bratislava (Pozsony)

+421 948 687 667

Hé - Pé: 07:30- 15:30

Szombat: 07:30 - 12:30
Vasárnap: Időpont egyeztetés által

SZOLGÁLTATÁSAINK

Proktológiai szolgáltatások széles választéka

Tudjuk, hogy szinte mindenkit aggaszt a proktológussal való első találkozás, ezért a legnagyobb hangsúlyt a vizsgálataink személyreszabottságára a diszkrécióra és a maximális szakmaiságra fektetjük. Az első vizsgálat részeként a proktológus megismerkedik a beteg általános egészségi állapotával, aki a vizsgálat során elmagyarázza, milyen problémákkal szenved.

A hemoroid vagy másként „aranyér” néven is ismert. Ez kellemetlen egészségügyi probléma, amely általában az érfal gyengülése miatt merül fel. Fontos tudni, hogy a végbél egészségügyi problémái mögé más betegségek is rejtőzhetnek, amelyeket csak egy proktológus tud felismerni alapos vizsgálat után.

Az anális repedés a nyálkahártya repedése az anális csatorna disztális részén (közvetlenül a végbélnyílásban). Ez a végbél egyik legfájdalmasabb betegsége.

Az aranyér perianalis trombózisa a külső aranyér leggyakoribb szövődménye, amelyet hirtelen megjelenő és súlyos fájdalmas duzzanat jellemez a végbélnyílás szélén. Ez lehet borsó méretű de akár egy meggy méretét is elérheti.

Az anális duplikációk a puha bőröcskék felgyülemlése, végbélnyílás körül fordulnak elő. Nagyon gyakoriak és szinte mindig ártalmatlanok. Általában a páciensek az aranyérrel tévesztik össze. A duplikátumok egy, két vagy több csomópontban lehetnek a végbélnyílás körül.

Az anális polip kifejezés jóindulatú daganatra utal, amely az anális csatorna nyálkahártyáján alakulhat ki. A legtöbb esetben fájdalommentesek, de jelenlétüket más kellemetlen tünetek kísérik, mint például a vérzés,a széklet kényszer vagy nyálka megjelenése a székletben.

A perianalis szemölcsök vagy a condylomák fertőző, vírusos, jóindulatú természetűek. Gyakran a HPV vírus néven ismert nemi úton terjedő betegségnek – papillomavírusnak a következménye.

A végbél viszketését a legtöbb esetben valamilyen más betegség okozza – pl. aranyér, anális repedés, bőrbetegség, cukorbetegség esetleg gyulladásos végbélbetegség vagy daganatos megbetegedés.